sofie@silbermann.com +32 475 65 89 34

Xavier Taveirne tot Kerstmis buiten strijd met infectie aan het strottenhoofd: "Gevoel van 12 zwaarden in mijn keel"

Presentator Xavier Taveirne van VRT NWS zal tot Kerstmis niet op tv te zien zijn of op de radio te horen zijn. Dat meldt hij op Twitter. De reden is een infectie aan het strottenhoofd.

Epiglottitis of een ontsteking van het strotklepje in het strottenhoofd: daaraan is Xavier Taveirne ten prooi gevallen, zo meldt hij vanavond op Twitter. "Zo het gevoel van twaalf zwaarden in je keel als je moet slikken", schrijft hij. "Dat heeft een naam. Het is epiglottitis."

Door de aandoening is hij al zeker tot Kerstmis buiten strijd, zo zegt hij nog. "De zwelling in mijn keel drukt zo op mijn stem dat ik tot Kerstmis out ben. Dat is klote, zwaar de pest in. Maar zoals alles dit jaar: het is wat het is, zeker?"

Taveirne is presentator bij "De ochtend" op Radio 1 en is ook anker bij "Het Journaal". Wie zijn stem in betere tijden nog eens wil horen, op 30 november bracht hij op de radio deze hommage aan collega Martine Tanghe naar aanleiding van haar pensioen:

Meest gelezen