Wilde achtervolging op E19 eindigt met crash in Antwerpen, bestuurder aangehouden voor dealen 

In Antwerpen is gisteravond een auto gecrasht na een wilde achtervolging door de politie. De achtervolging was gestart in Mechelen, toen de autobestuurder aan een politiecontrole wilde ontkomen. Nu is duidelijk waarom: in de auto  werden zakjes cannabis en bijna 3.000 euro cash gevonden. 

Toen de politie gisteravond op de Mechelse ring een alcoholcontrole hield, viel hen in de andere rijrichting een auto op die snel aan het rijden was. De politie wilde de bestuurder van die auto controleren en zette de achtervolging in. 

De 24-jarige bestuurder ging echter niet aan de kant en vluchtte met hoge snelheid weg over de Battelsesteenweg. Daarna nam hij de E19 in de richting van Antwerpen. De politie bleef de bestuurder achtervolgen. Daarbij werden snelheden tot boven de 200 kilometer per uur gehaald. In Wilrijk, bij Antwerpen, nam de vluchtauto de afrit, maar daar liep het mis. 

Lees verder onder de kaart van het traject van de achtervolging

De auto crashte uiteindelijk in de scherpe bocht naar de R11, maar de bestuurder raakte niet zwaargewond. De 24-jarige man kon worden opgepakt.

Achteraf werd ook duidelijk waarom de man op de vlucht was geslagen: in zijn auto werden zakjes cannabis en bijna 3.000 euro cash gevonden. Bij een huiszoeking vond de politie nog meer drugs, namelijk cannabis, mdma en hasj, meldt het parket. 

De man is geen onbekende voor politie en gerecht. Hij had ook geen geldig rijbewijs. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer.

 

Meest gelezen