Cafébaas 'den Bizon' deelt kerstbomen uit in Merchtem

Willy Wijnants, alias 'den Bizon' van café 't Pandoerken in Merchtem trakteert de hele buurt op kerstbomen. Zo wordt de hele straat sfeervol en gezellig, zeker in deze stille en donkere corona-wintertijd moeten we het zelf warm maken, aldus 'den Bizon'.

Cafébaas 'den Bizon', in het echte leven Willy Wijnants heeft 55 kerstbomen gekocht voor alle buren in de straat van zijn café ''t Pandoerken'. Willy doet dat al 25 jaar en de hele buurt helpt mee en versiert de kerstbomen. Volgens 'den Bizon' is de horeca verplicht om te investeren in de buurt en de mensen rond het café. "De mensen mogen al nergens meer naar toe, al zeker niet tussen middernacht en vijf uur 's ochtends, dan moet je als buurtcafé iets ondernemen, ik doe dat trouwens al jaren. Eén jaar heb ik het niet gedaan omdat er te veel vandalisme was. Ik heb zelfs een massa kerstballen bijgekocht als versiering."

De mannen van de buurt zetten de boom, de vrouwen versieren de kerstbomen. Ik heb 300 extra kerstballen gekocht voor wie niet meedoet. De mooiste kerstboom is goed voor een fles champagne

Cafébaas 'den Bizon' uit Merchtem

De cafébaas maalt er zelf niet echt om dat hij moet gesloten blijven. Hij denkt dat hij begin februari weer open zal mogen gaan. Al bij al is hij blij dat hij zelf eens Kerstmis en Nieuwjaar rustig thuis zal kunnen vieren en niet al werkend in zijn eigen café. Willy heeft al twee diners besteld bij de lokale traiteur.  "Ik kan goed eten, dus heb ik al goed besteld,  ik moet aan mijn conditie denken" zegt Willy met een glimlach.

Die sluiting kom je als cafébaas wel te boven. Als je geen drie keer per jaar met vakantie gaat en op tijd en elke dag opendoet, lukt dat wel. Ik zal nu voor het eerst in 27 jaar zelf eens Kerstmis en Nieuwjaar kunnen vieren.

Wie zijn kerstboom het mooist versiert, krijgt een fles champagne van de gulle cafébaas uit Merchtem, de op een na en de op twee na mooiste krijgen een fles cava.

Meest gelezen