Nicolas Lambert

Sneeuw op komst: tot 10 cm in de Ardennen, smeltende sneeuw in Limburg

Er is sneeuw op komst: komende nacht gaat het sneeuwen op de Ardense toppen, maar ook in het oosten van Vlaanderen kan er smeltende sneeuw vallen. Wie rond de avondklok nog de weg op moet, kijkt best uit voor gladheid, ook morgenvroeg. De rest van de komende week blijft het weer koud maar stabiel.

Vanaf vanavond trekt een depressie over Duitsland, later richting Noordzee. En daar hangt een storing aan vast, zegt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren. Die storing kan vanavond, vannacht en ook morgen in België voor de eerste winterse neerslag zorgen, ook in Vlaanderen.  

Eerst kunnen komende nacht nevel en mist ontstaan. Daarna vergroot de kans op die winterse neerslag. In de Ardennen valt die in de vorm van sneeuw boven hoogtes van 200 à 300 meter. Daar kan morgen een sneeuwtapijtje van wel 10 centimeter blijven liggen.

Maar ook in Limburg en het centrum van het land kan hier en daar winterse neerslag vallen in het tweede deel van de nacht. Dat is dan sneeuw of smeltende sneeuw. Die kan vannacht en morgenochtend ook even blijven liggen, omdat het licht blijft vriezen. Pas dus op voor gladde wegen. 

Rest van de week

Morgen, overdag, wordt het zo’n 4 graden en zal de sneeuw dus niet blijven liggen. Later, dinsdag, komen we in rustig weer terecht met af en toe zon, maar ook hardnekkig ochtendgrijs. Dinsdag blijven de temperaturen aan de lage kant met maxima van 3 à 4  graden, aan de kust mogelijk 5 graden. 

Woensdag duikt de temperatuur naar amper 1 graad en ook donderdag blijft het fris met amper 4 graden op de thermometer. En vrijdag, ten slotte, is er opnieuw kans op winterse neerslag.

Bekijk hier het laatste weerbericht met Sabine Hagedoren:

Videospeler inladen...

Meest gelezen