Foto: Radio 2

Etalage juwelier Century Center leeggeroofd: "De dader kende de ondergrondse vluchtroute beter dan wij"

Bij een juwelier in het Century Center in Antwerpen is vrijdagnacht de hele etalage geplunderd. Iemand sloeg het glas stuk en ging aan de haal met diamanten en gouden juwelen. Zaakvoerder Khalid El Hattab is ervan overtuigd dat de dader z'n weg in het winkelcentrum heel goed kende. "Heel bizar dat iemand zich urenlang ongemerkt kan verstoppen in het shopping center."

Een poetsteam stelde de inbraak zaterdagochtend vast. Toen de politie ter plaatse kwam, was de dader al gevlucht. Khalid El Hattab doet het verhaal. "De dader heeft zich vrijdagavond vlak voor sluitingstijd laten opsluiten in het winkelcentrum. Dan heeft hij zich vermoedelijk urenlang schuilgehouden achter een zeil van een leegstaande winkel. Na de laatste ronde van de security, rond vier uur 's ochtends, heeft hij de ruiten van onze etalage ingeslagen en de juwelen meegenomen." 

De dader moet iemand zijn die informatie van binnenuit heeft gekregen

Khalid El Hattab, zaakvoerder K&F Gold

De dader kon volgens El Hattab ontkomen via gangen die normaal alleen toegankelijk zijn voor winkelpersoneel van het Century Center. "Hij kende heel goed de vluchtweg. Wij baten hier al 10 jaar de winkel uit, en die route kennen we niet. Het is een nooduitgang waar je met een simpele drukknop terug op straat staat. Het is iemand die informatie van binnenuit heeft gekregen. Heel bizar ook dat hij zich een hele nacht heeft kunnen verstoppen in het winkelcentrum."

Angst bij andere juweliers

De getroffen juwelier laat ons weten dat er door de inbraak van afgelopen weekend ook angst is bij de andere juweliers in het winkelcentrum. Eén van hen heeft uit voorzorg alle juwelen weggehaald uit zijn etalage. 

Onderzoek

In het Century Center maar ook in de Vestingstraat hangen heel wat bewakingscamera's. Het parket is met een onderzoek gestart. Hoeveel de dief kon buitmaken, is niet duidelijk. Volgens de zaakvoerder loopt het bedrag op tot in de honderdduizenden euro's. 

Meest gelezen