Foto: stad Mechelen

Kwetsbare Mechelse kinderen mogen zelf eindejaarscadeau kiezen: "Je als kind uitgesloten voelen, komt hard aan"

Stad Mechelen wil er samen met enkele organisaties voor zorgen dat elk kind tijdens deze eindejaarsperiode een cadeautje krijgt. Voor kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking wordt een warme eindejaarsactie op poten gezet. De kinderen mogen zelf iets kiezen uit een speelgoedbrochure die speciaal werd samengesteld. "We laten kinderen hun eigen cadeautjeswens uitkomen", aldus de stad. 

De Sint vertrekt rond deze tijd terug naar Spanje, en met kerst en nieuw in het vooruitzicht is december traditioneel een cadeautjesmaand. Niet alle kinderen hebben het geluk om tijdens de eindejaarsperiode een cadeautje te kunnen uitpakken. Stad Mechelen wil daar iets aan doen, samen met Foundation Mechelen, het Kansarmoede Netwerk (KAN) en de Stedelijke Adviesraad voor personen met een Handicap (SARPH). 

Spiksplinternieuw cadeau

De warme eindejaarsactie is gericht op kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking. "Ook deze kinderen hebben dromen en willen ook eens gewoon verwend worden”, zegt schepen van armoedebestrijding Gabriella De Francesco (Groen Mechelen). “Je als kind uitgesloten voelen tijdens de feestdagen komt hard aan. Daarom zetten we een warme eindejaarsactie op, zodat elk kind in Mechelen zijn of haar cadeautjeswens in vervulling ziet gaan. Mechelse kinderen tussen 3 en 12 jaar die kwetsbaar zijn of moeten leven met een beperking krijgen een leuk en splinternieuw cadeau ter waarde van om en bij de 30 euro.”

We willen een 500-tal kinderen gelukkig maken en steunen zo ook de plaatselijke speelgoedwinkels

Piet den Boer, voorzitter Foundation Mechelen

Om het geld in te zamelen, wordt een beroep gedaan op de vrijgevigheid van Mechelaars en bedrijven. "We doen een oproep aan iedereen om een bijdrage te doen via de website van de stad", zegt Piet den Boer, voorzitter van Foundation Mechelen. "Op die manier hopen we een 500-tal kinderen blij te maken met een mooi cadeau. Aan de andere kant willen we ook de plaatselijke speelgoedwinkels steunen, want we gaan de cadeautjes bij hen kopen."

Meest gelezen