Foto: Belga

Lockdownfeest stilgelegd in Kalmthout, twintigers agressief tegenover politie

Agenten van politiezone Grens betrapten zaterdagavond 19 twintigers in een huis in Kalmthout. De meeste aanwezigen gedroegen zich verbaal agressief tegenover de politie. Vrijdagavond had de politie ook al een lockdownfeest stilgelegd in Essen.

De politie werd zaterdagavond opgeroepen voor twee dronken mannen op de Kalmthoutsesteenweg in Kalmthout. Toen ze ter plaatse kwamen, was niemand meer te zien op straat. Maar de agenten hoorden luide muziek en geroep vanuit een huis. Na contact met het parket werd het huis doorzocht. De meeste aanwezigen waren naar de zolder gevlucht. Uiteindelijk vond de politie 19 twintigers. Een groot deel van hen was verbaal agressief tegenover de agenten. 

Dagvaarding

De mensen die op het feest aanwezig waren, krijgen allemaal een proces-verbaal en zullen gedagvaard worden door het openbaar ministerie. Het Antwerps parket kondigde onlangs een strengere aanpak aan van lockdownfeesten. 

Politiepatrouilles van politiezone Grens controleren elke dag of de coronamaatregelen worden nageleefd, zowel overdag als 's nachts. Vrijdagavond legde de politie ook al een lockdownfeest met 16 mensen stil in Essen. 

Meest gelezen