Jonas Roosens

Politie betrapt 43 mensen in kleine kamers van Antwerpse synagoge

De Antwerpse politie heeft vanmorgen 43 mensen betrapt die te dicht bij elkaar zaten in twee kleine kamers in een synagoge. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is ook bevestigd aan onze redactie.

Vanmorgen kreeg de politie een oproep dat er heel wat mensen waren binnengegaan in een synagoge aan de Charlottalei. "Er ging meer volk binnen dan er weer buiten kwam", vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "De mensen lieten ons binnen en waren niet weerspannig. Maar in één van de achterruimtes zaten er 30 mensen te dicht bij elkaar. In een andere, hele kleine ruimte zaten nog eens 13 mensen samen."

De politie stelde een proces-verbaal op voor 43 mensen in totaal. Alle aanwezigen zullen worden gedagvaard door het parket, en zullen zich dus later moeten verantwoorden voor de rechter. 

Meest gelezen