Archieffoto

42 mensen, van wie de helft kinderen, betrapt op lockdownfeest in woning in Deurne

Zondagavond zijn opnieuw tientallen mensen betrapt door de Antwerpse lokale politie op een lockdownfeest. Het ging om 42 mensen in één woning aan de Bisschoppenhoflaan. De helft ongeveer waren kinderen.  Eerder in het weekend waren al meer dan 60 personen betrapt op 9 verschillende plaatsen in Antwerpen. Ook in een synagoge werden 43 aanwezigen geteld in twee kleine ruimtes. 

De Antwerpse politie heeft ook zondagavond nog een lockdownfeest met tientallen aanwezigen moeten stilleggen. Het ging om 42 mensen in een woning aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. De helft daarvan waren kinderen. "Zij weten altijd - dat zien we bij al die feestjes - dat ze de regels overtreden", zegt Wouter Bruyns van de van lokale politie Antwerpen. "Want als wij aankomen proberen ze zich te verstoppen. "

We hebben al gezien dat mensen zich probeerden te verstoppen in kartonnen dozen, in gangetjes... nu was het in de badkamer en ze hebben de sleutel verstopt.

Wouter Bruyns - Lokale Politie Antwerpen

Ook aan de Bisschoppenhoflaan was dat het geval, maar zonder succes. "Het neemt soms vreemde vormen aan. We hebben al gezien dat mensen zich probeerden te verstoppen in kartonnen dozen, in gangetjes... nu was het in de badkamer en hebben ze de sleutel verstopt."  Alle volwassenen kregen een proces-verbaal en zullen voor de rechter moeten komen. 

Eerder in het weekend waren in totaal al 64 mensen aangetroffen op feestjes op negen verschillende plaatsen. In een synagoge werden dan weer 43 personen geteld in twee kleine ruimtes.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) waarschuwde zondag dat politie en parket streng zullen blijven optreden tegen dergelijk asociaal gedrag. Volgens De Wever kan de politie ook wel degelijk woningen binnenvallen op basis van de wet op de openbare gezondheid. 

Meest gelezen