Aantal werkloze jongeren in stadsregio Turnhout opvallend gestegen: “Ook in tijden van corona kunnen laaggeschoolden job vinden”

In de stadsregio Turnhout is het aantal werkloze jongeren de voorbije maanden opvallend gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Samen met VDAB wil de regio extra inzetten op de begeleiding van jongeren, want ook in coronatijden zijn er volgens VDAB ook jobs te vinden. “Vooral logistieke- en professionele schoonmaakbedrijven werven nu mensen aan”, klinkt het.

Vooral in de stad Turnhout is het aantal werkloze jongeren de voorbije maanden opvallend gestegen. En dan vooral bij jongeren die geen diploma secundair onderwijs behaalden. Het is een trend die zich voortzet in heel de stadsregio Turnhout, waar ook Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar bij horen.

Er zijn ook voor laaggeschoolden verschillende opportuniteiten om aan de slag te gaan. Ze hoeven niet te wachten tot de coronacrisis voorbij is

Bjorn Cuyt, VDAB

De stadsregio Turnhout zal samen met VDAB extra inzetten op de begeleiding van die jongeren, want volgens VDAB zijn er wel degelijk jobs in de aanbieding, ook in tijden van corona. “Er zijn uiteraard sectoren die hard getroffen zijn door coronacrisis en daar liggen de aanwervingen stil”, zegt Bjorn Cuyt van VDAB. “Er zijn ook andere sectoren waar net meer mensen nodig zijn. Denk maar aan de logistieke centra, zoals transport, maar ook ondersteunende diensten. Denk hierbij aan professionele schoonmaakbedrijven, want er wordt meer gepoetst dan vroeger.”

Motiveren

VDAB en de stadsregio Turnhout zullen de jongeren zonder diploma secundair onderwijs ook actief opzoeken en proberen motiveren om alsnog hun diploma te behalen. “Er zijn ook voor laaggeschoolde jongeren opportuniteiten om op de arbeidsmarkt aan de slag te gaan. Ze moeten niet wachten tot de coronacrisis voorbij is”, aldus Cuyt.

 

Meest gelezen