Afhaalmenu's voor Kerstmis en oudjaar vliegen de deur uit: "Op nog geen drie weken tijd alles uitverkocht"

Hoewel restaurants en feestzalen door de coronacrisis gesloten zijn, zal het in veel restaurantkeukens tijdens de eindejaarsperiode toch een drukte van jewelste worden. De bestellingen voor afhaalmaaltijden lopen razendsnel binnen. Bij sterrenzaak EssenCiel in Leuven is het zelfs al niet meer mogelijk om nog iets te bestellen. 

Bij sterrenzaak EssenCiel in Leuven kan je met kerst en oudjaar genieten van onder andere hertenkalf met aardappel-truffel en pastinaak, maar ook van een tartaar van langoustine. Wie bij dit feestmenu zijn duimen en vingers aflikt en nog snel wil bestellen, is er aan voor de moeite. Alle menu's zijn intussen uitverkocht. "Het is dit jaar ontzettend snel gegaan", zegt chef Niels Brants. "Op nog geen drie weken tijd waren alle menu's uitverkocht. Voor kerstavond en kerstdag koken we voor zo'n 400 mensen. Voor ons is dat al veel, want wij zijn een relatief kleine zaak. Maar goed, mensen willen duidelijk deze dagen ook in stijl vieren en zich op tijd voorbereiden om zeker te zijn dat ze goed eten hebben." 

Twee à vier personen

Het valt bij de sterrenzaak ook op dat mensen zich goed aan de coronamaatregelen houden. "De bestellingen per gezin zijn inderdaad relatief klein", zegt Niels. "De  meeste bestellingen zijn voor twee of voor een doorsnee gezin van vier personen. Er zit ook een bestelling bij voor zeven mensen, maar dat kan inderdaad gewoon een heel groot gezin zijn."

De feestdagen maken iets goed, maar ik hoop vooral op een goeie zomer

Niels Brant, sterrenzaak EssenCiel Leuven

De snelle verkoop van de feestmenu's is toch een kleine opsteker voor de sterrenzaak. "Het is natuurlijk niet hetzelfde als zou het restaurant open zijn, maar inderdaad het is fijn dat we dit kunnen doen. Een positieve afsluiter van het eindejaar.  Ik heb nog geluk dat ik iets kan doen. Cafés zijn al een heel tijdje dicht, en daar zit ik toch mee. Maar goed,  wij kunnen inderdaad toch nog iets doen, al is het niet evident. Laten ons hopen dat 2021 beter wordt en ik reken alvast op een goeie zomer", besluit Niels.

Meest gelezen