Begeleidster veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf na oplichting van vrouw met visuele beperking

In Turnhout is de begeleidster van een vrouw met een visuele beperking uit Beerse veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 14 maanden. De begeleidster lichtte de vrouw op voor een bedrag van meer dan 6.300 euro.

De begeleidster hielp het slachtoffer onder meer om boodschappen te doen en vergezelde haar naar de supermarkt. De aankopen werden betaald met de bankkaart van het slachtoffer, maar na een tijd bleek dat de assistente ook veel spullen had gekocht voor zichzelf.

In totaal ging het om een bedrag van meer dan 6.300 euro. Volgens de rechter had de begeleidster schaamteloos misbruik gemaakt van de handicap van het slachtoffer en daarom werd ze veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 14 maanden.

Meest gelezen