Beren vrolijken eindejaarsperiode in Beringen op: "Ze brengen letterlijk en figuurlijk licht in de duisternis"

Met de lichtgevende kersttaferelen wil de stad Beringen de eindejaarsperiode voor de inwoners toch leuk maken. Want door de strenge coronamaatregelen zijn familiefeestjes en de meeste activiteiten van verenigingen verboden. 

De kerstverlichting brandt al enkele weken in Beringen. Maar nu heeft de stad ook voor vrolijke beren gezorgd. Ze staan in het centrum van Beringen, Beringen-Mijn, Beverlo, Koersel en Paal. De stad wil er de inwoners een hart mee onder de riem steken, want door de coronacrisis werd het ene  evenement na het andere noodgedwongen geschrapt.  “Het gaat ook om de sfeer", zegt schepen van recreatie Jessie De Weyer (N-VA). "Zeker in deze moeilijke periode willen we onze inwoners een warm gevoel bezorgen.  Daarom plaatsen we in elke handelskern een unieke, verlichte blikvanger in de vorm van een beer."

Beren spotten 2.0

Naast de beren staat er telkens ook een brievenbus. " Kinderen kunnen er tekeningen voor de kerstman posten", gaat schepen van Evenementen Werner Janssen (N-VA) verder. "Het meest originele exemplaar wordt beloond met een mooie prijs." En er is ook een fotowedstrijd. "De inwoners die een foto met een van de beren posten op de sociale media met de hashtag #beringenbebright, maken iedere week kans op een cadeaukorf van Toerisme  Beringen ter waarde van 50 euro! Begin januari wordt er vervolgens 1 grote winnaar gekozen uit alle mensen die ons een foto van zichzelf met alle 5 beren bezorgen." 

Taalrel

Oppositiepartij Vlaams Belang is niet te spreken over de kerstactie, omdat er 'Père Noël' op de brievenbussen staat, in het Frans dus in plaats van in het Nederlands. De stad laat weten dat het om een fout gaat van de firma die de verlichting leverde, morgen worden de brievenbussen door de firma aangepast. 

Meest gelezen