Radio 2

Burgemeester van Bredene presenteert op kerstdag een 12 uur durende onlinekerstshow: "Zo is niemand alleen"

De burgemeester van Bredene, Steve Vandenberghe (SP.A), gaat op 25 december een onlinekerstshow presenteren, die maar liefst 12 uur duurt. Het wordt een programma van en voor de inwoners van Bredene, omdat velen door corona een eenzame kerstdag zullen beleven. Tijdens de marathonuitzending zamelt de burgemeester ook geld in voor verschillende goede doelen. 

De burgemeester van Bredene gaat er alles aan doen om er toch een leuke kerstdag van te maken voor zijn inwoners. "Tijdens "Steve's kerstspecial" zullen de kijkers zich geen moment vervelen", zegt Vandenberghe aan Radio 2 West-Vlaanderen. "We gaan 12 uur lang interactief kerst vieren. Mijn team en ik gaan de show modereren, maar dat betekent niet dat de kijkers enkel ons gaan zien. We werken samen met 100 Bredenaars. Sommigen komen naar de studio, anderen zullen op pad gestuurd worden. Er zal gedanst en gekookt worden op een coronaveilige manier. In de volledige uitzending van 12 uur, zal er om de 5 minuten iets anders te zien zijn. Vervelen is dus onmogelijk."

Eenzaamheid bestrijden

"Als kind droomde ik ervan om sportjournalist te worden", zegt Vandenberghe. "Dankzij onze kerstspecial kan ik een deel van die droom verwezenlijken. Maar ik doe het niet voor mezelf, integendeel. Ik doe het voor de mensen die thuis alleen zullen zitten. Zo kunnen zij 12 uur lang genieten en gaat de tijd sneller vooruit. Tegelijkertijd zamelen we geld in voor het goede doel."

Het doel is om een symbolische euro per inwoner in te zamelen. "In totaal hebben we 18.400 inwoners. Dus ons doel is 18.400 euro in te zamelen. Een deel van die opbrengst schenken we aan Welzijnsschakel De Caproen. Die vzw bezorgt elk jaar een kerstmaaltijd aan 180 gezinnen. Dat zijn gezinnen die anders geen kerstmaal kunnen eten. We gaan ook laptops aankopen voor kinderen die nog altijd niet op een deftige manier thuisonderwijs kunnen volgen. We gaan ook het centrum ter preventie van zelfdoding steunen, want sommige mensen hebben het echt mentaal moeilijk. Het is dus veel meer dan zomaar een show van 12 uur."

Je kan de uitzending op kerstdag volgen op de website van de kerstspecial.

Meest gelezen