burgercollectief 1210/0

Burgercollectief klaagt met foto's van 100 overtredingen parkeerdruk in Sint-Joost aan: "Voetgangers in gevaar"

Een groep inwoners van de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is het foutparkeren zo beu dat ze er een fotoreeks van hebben gemaakt. In één maand tijd fotografeerden ze maar liefst 100 overtredingen. Dat beeldmateriaal hebben ze aan de burgemeester en aan de politie overhandigd. 

Het burgercollectief 1210/0, dat ijvert voor meer verkeersveiligheid in Sint-Joost-ten-Node, klaagt het wildparkeren op stoepen en zebrapaden in de gemeente aan. Zij staven hun aanklacht met een lijvig dossier met meer dan 100 foutgeparkeerde wagens, die ze fotografeerden in minder dan een maand tijd, binnen een straal van amper 500 meter. 

Onhoudbaar

Clara Vanmuysen van het burgercollectief vindt de toestand onhoudbaar. "Parkeren op stoepen en zebrapaden brengt voetgangers in gevaar. Het is in onze gemeente al jarenlang schering en inslag. Je moet helaas weinig moeite doen om een dossier zoals het onze aan te leggen. We vragen méér politiecontroles en doelgerichte  infrastructuuringrepen om wildparkeren aan te pakken."

De overtredingen gebeuren vaak op dezelfde plekken, en vaak gaat het nog om dezelfde auto's

Clara Vanmuysen, burgercollectief 1210/0

Vaak dezelfde

"De overtredingen gebeuren vaak op dezelfde plekken, en vaak gaat het nog om dezelfde auto's", stipt Vanmuysen aan. "Dat wijst er toch op dat er niets aan gedaan wordt. We willen dat de gemeente ingrijpt. Dat gebeurt ook als straten worden vernieuwd. Maar het kan ook sneller, door bijvoorbeeld nu al paaltjes te plaatsen. Ook het politietoezicht kan beter", vindt Vanmuysen.

burgercollectief 1210/0

Parkeerdruk

"We beseffen dat de parkeerdruk in Brussel erg groot is", zegt Vanmuysen. "Maar dat mag geen excuus zijn om je auto achter te laten op voetpaden of zebrapaden. Reken daarbij ook nog het feit dat de meeste inwoners van Sint-Joost géén auto bezitten. De gemeente moet dan ook de parkeerdruk van de straten weghalen en naar andere oplossingen zoeken."

Meest gelezen