Stad Menen

Wijk De Barakken in Menen krijgt een groot park: “Daar is nauwelijks groen en weinig mensen hebben er een tuin”

De wijk De Barakken in Menen krijgt voor het eerst een groot park. Volgende winter starten ze met de aanleg ervan. De stad krijgt een subsidie van Vlaanderen en alle vergunningen zijn goedgekeurd. 

Het Barakkenpark zal 2 hectare groot zijn, ongeveer 4 voetbalvelden. De gronden langs de Leie ter hoogte van de Grondwetstraat zijn oude Meersen. Volgende winter starten ze met de aanleg en het planten van 450 bomen, waaronder een boomgaard met bessen en noten.

Natuurlijke speeltuin

Er komt onder andere een fit-o-meter, dat is een parcours met toestellen waarop je kan fitnessen. Ook kinderen zullen zich kunnen uitleven. “Het wordt geen klassieke speeltuin, wel een speelruimte met veel natuurlijk materiaal”, zegt schepen van Omgeving Mieke Syssauw (Open VLD). “Denk maar aan grote takken en boomstammen. Op bepaalde plaatsen worden ook ondiepe poelen aangelegd waar kinderen met water zullen kunnen spelen.”

De stad was er al een tijdje mee bezig, maar nu krijgt ze een Vlaamse subsidie van 150.000 euro voor “Natuur in je buurt”. Het hele project zal 1 miljoen euro kosten. Het stadsbestuur hoopt nog op extra subsidies. “We dienden verschillende dossiers in. We hopen op nog een subsidie waarmee we een “vlonderpad” kunnen aanleggen. Dat is een speciaal verhoogd houten pad voor buggy's en rolstoelen.”

Eindelijk groen in De Barakken

“Het is echt nodig dat er een groene long in De Barakken komt”, zegt de schepen van Omgeving “Er is bijna geen groen en weinig openbare ruimte. Het is ook een heel dichtbevolkte wijk, waar de huizen heel dicht op elkaar staan.”

Meest gelezen