E40 komende drie avonden en nachten van 20 uur tot 5 uur dicht tussen Groot-Bijgaarden en Ternat richting Gent

De E40 gaat de komende drie avonden en nachten volledig dicht tussen Groot-Bijgaarden en Ternat, in de richting van Gent. Door werken moet iedereen tussen 20 uur 's avonds en 5 uur 's ochtends omrijden. 

Op de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Ternat komen verschillende nieuwe portalen, waar borden met "rijstrooksignalisatie" aan worden gehangen. Die geven dan aan of een rijstrook geopend is of hoe snel je mag rijden. Zeker interessant voor wanneer de huidige pechstrook in de toekomst wordt veranderd naar een spitsstrook.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Om die portalen te plaatsen moet de snelweg volledig worden afgesloten. Deze week worden al zes van de negen geplaatst. Concreet wordt de E40 vanavond, morgen en woensdag tussen 20 en 5 uur afgesloten voor het verkeer tussen Groot-Bijgaarden en Ternat, in de richting Brussel-Gent. 

En dus zullen mensen moeten omrijden:

  • Het verkeer op lange afstand kan rijden via de E19, de Antwerpse ring en de E17. Een andere optie is de A12, de N16 en de E17.
  • Wie op de Brusselse Ring rijdt en de E40 op moet, zal via een omleiding naar de Ninoofsesteenweg (N8) worden geleid en vervolgens via Ninove naar de E40.
De omleiding volgens het Agentschap Wegen en Verkeer

In het voorjaar van 2021 zal de tweede fase van de werken worden uitgevoerd. Daarbij zullen er nog eens drie portieken tussen Groot-Bijgaarden en Ternat geplaatst worden. Ook dan zal de snelweg volledig worden afgesloten in de rijrichting van Gent. Wanneer dat exact zal gebeuren, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen