Radio 2

Folletlaan in Wemmel gesloten door waterlek: "Herstelling zal enkele dagen duren"

In de Folletlaan in Wemmel heeft een waterlek voor een grote verzakking in het wegdek gezorgd. Alleen het verkeer richting Brussel mag de laan nog gebruiken. Het verkeer naar Merchtem moet een omleiding volgen. De herstelling van het lek en het wegdek zal enkele dagen duren. 

In Wemmel zorgt een groot waterlek op de Folletlaan sinds dit weekend voor verkeersproblemen. Door de weggespoelde ondergrond is in het wegdek een groot gat ontstaan. De herstelling zal zeker enkele dagen duren. Alleen het verkeer naar Brussel mag nog door; het verkeer naar Merchtem moet een omleiding volgen.

Zoektocht

"Het ging om een waterlek dat moeilijk te situeren viel", vertelt burgemeester Walter Vansteenkiste van Wemmel (LB Wemmel). "Door het lange zoekwerk kon er veel aarde onder het wegdek wegspoelen. Daardoor zitten we niet alleen met een lek, maar ook met een grote verzakking in het wegdek." 

Files

"De Folletlaan is een drukke verbindingsweg tussen Brussel en Merchtem. Dat is een extra zorg natuurlijk", weet de burgemeester. "Gelukkig kan de weg in de richting van Brussel openblijven. Maar in de richting van Merchtem is er een omleiding. Wie de weg gebruikt, mag files verwachten."

 Intussen doet de watermaatschappij het nodige om het lek te dichten, maar dat zal gezien de schade zeker enkele dagen duren. De bewoners, bij wie geen water uit de kraan komt, kregen intussen ook al water van de brandweer. 

Meest gelezen