Google Streetview

Halle wil parkeerplaats in centrum omvormen tot buurtpark

De stad Halle denkt eraan om in de Vuurkruisenstraat een nieuw buurtpark aan te leggen. Het terrein dient nu als parkeerplaats, maar verliest op termijn die functie. In plaats van er nieuwe woningen te bouwen kiest de stad nu voor een groene invulling. 

Het parkeerterrein aan de Vuurkruisenlaan ligt pal in het centrum van Halle, op een boogscheut van de Basiliekstraat, de Halse winkelstraat. Als de nieuwe ondergrondse parking aan sportcomplex de Bres klaar is, wordt dit parkeerterrein overbodig. De stad kiest nu voor een toekomstige invulling als buurtpark.

Parkeerplan

Halle broedt op een ambitieus nieuw parkeerplan. Zo wil de stad een nieuwe ondergrondse parking bouwen aan sportcomplex De Bres. Als die parking klaar is, wordt het parkeerterrein aan de Vuurkruisenstraat overbodig. 

Een ideaal terrein om vol te bouwen met nieuwe woningen of appartementen, zou je denken. Maar dat wil de stad nu net niet doen. Er wordt in plaats daarvan gewerkt aan een scenario als buurtpark, een kleine groene long in het hart van de stad. Alle details worden momenteel uitgewerkt in een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP). 

Meest gelezen