Pixabay

Kerstboom drive-in Deurne: “Mensen rijden langs uitgestalde bomen en wij steken hun favoriet in de koffer”

Twee Antwerpse creatievelingen openden in Antwerpen een kerstboom drive-in. Het concept is simpel: je rijdt met je auto langs de uitgestalde bomen, kiest je favoriet en die wordt dan in de koffer van je auto gestopt. “Mensen hoeven de auto niet te nemen en mogen er ook langs wandelen als ze dat verkiezen”, vertelt Thomas Vernimmen, één van de initiatiefnemers, bij Radio 2 Antwerpen.  

Thomas Vernimmen en Simon Bongers zitten door het coronavirus tijdelijk zonder werk. De twee mannen zijn beiden actief in de creatieve sector. Thomas is cameraman en Simon werkt normaal in het Zuid-Amerikaanse Bolivia aan een filmfestival, maar door het coronavirus moest hij naar België terugkeren.

 

Kerstbomen verkopen met deze koude temperaturen is wel iets helemaal anders dan we gewend zijn

Thomas Vernimmen, één van de initiatiefnemers van de drive-in

“We wilden deze zomer eigenlijk een drive-in cinema maken, waar je met je auto op de parking naar een geprojecteerde film kan kijken. Door corona konden we ons idee helaas niet uitvoeren”, vertelt Thomas Vernimmen bij Radio 2 Antwerpen. “We wilden het idee niet loslaten. We zijn gaan nadenken en dankzij dit seizoen zijn we met het idee van een drive-in met kerstbomen gekomen.”

Exoot

De kerstboom drive-in opende op de parking van de Deurnese Turners. Het concept is simpel: “Mensen rijden langs de uitgestalde bomen, kiezen er eentje uit en wij stoppen die dan in de koffer. Al verkiezen mensen ook om te wandelen in plaats van met de auto te komen. Dat kan natuurlijk ook.”

Het duo verkoopt verschillende soorten kerstbomen, waaronder de traditionele Zilverden en de Nordmann, maar ook enkele exoten. “Afgelopen zaterdag was het heel druk en ook volgend weekend verwachten we nog veel bezoekers. Kerstbomen verkopen met deze koude temperaturen is wel iets helemaal anders dan we gewend zijn”, lacht Vernimmen. “We hadden eerst een tent geplaatst, maar door de wind is die helemaal opengescheurd. Blijven bewegen is de boodschap.”  

Meest gelezen