Pixabay

Koppel veroordeeld tot 30 maanden cel omdat het bejaarde vrouw helemaal heeft gepluimd

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een man en een vrouw veroordeeld tot 30 maanden cel omdat het een bejaarde vrouw uit Sint-Genesius-Rode ruïneerde. Het koppel had het vertrouwen gewonnen van de bejaarde vrouw en deed haar boodschappen met haar bankkaart. Maar ondertussen deed het koppel haar geld op aan gokken en inkopen voor zichzelf. 

Het begon allemaal in 2013. Toen ging de vrouw die nu veroordeeld is, aan het werk als poetsvrouw bij de 84 jarige Cécile Van Campenhout. Cécile woonde alleen in Sint-Genesius-Rode. De poetsvrouw kon samen met haar echtgenoot het vertrouwen winnen van Cécile. Het koppel deed voor haar boodschappen, maar ondertussen nam het ook cash geld van haar rekening voor eigen inkopen en om te gebruiken in gokhallen. Gedurende twee jaar deden ze 275.000 euro op. 

Elektriciteit afgesloten

Cécile gaf ook de toestemming aan het koppel om haar geldzaken te regelen en de rekeningen te betalen, wat het niet deed. Op een bepaald moment werd zelfs de telefoon en de elektriciteit afgesloten. De zaak kwam aan het licht toen de huisarts merkte dat zijn rekeningen niet betaald werden. De politie werd op de hoogte gebracht. Maar de bejaarde vrouw had zelfs toen alleen maar positieve woorden voor de poetsvrouw en haar man. 

Testament

Op het proces vroegen de beklaagden de vrijspraak. Volgens hun advocaat waren ze als begunstigde opgenomen in het testament van Cécile. Het koppel vond daarom dat ze het recht hadden om het geld uit te geven, ze zagen het als een voorschot op de erfenis. De rechtbank ging niet mee in hun verhaal en veroordeelde de twee tot een effectieve celstraf van 30 maanden.

Cécile overleed in 2016 in armoede, in een huis zonder gas, electriciteit of geneesmiddelen.

Meest gelezen