Mysterieuze ziekte treft honderden mensen in het zuiden van India

In de stad Eluru in de zuidelijke Indiase deelstaat Andhra Pradesh zijn meer dan 350 mensen ziek geworden. Eén man is overleden. De oorzaak van de ziekte is niet bekend. De noodtoestand is lokaal afgekondigd en er worden nu bloedstalen en scans onderzocht.

De ziekenhuizen in Eluru maken melding van meer dan 350 zieke mensen die zich daar aangemeld hebben. De slachtoffers hebben last van misselijkheid, hoofdpijn en stuiptrekkingen. Sommigen vallen daardoor flauw. Een man van 45 is overleden. Een honderdtal mensen kon naar huis, maar de anderen worden verder onderzocht.

Er is voorlopig geen verklaring voor de plotse ziekteverschijnselen. Aanvankelijk werd gedacht aan vervuild drinkwater, maar na onderzoek blijkt dat daar niets mis mee is. Artsen onderzoeken nu bloedstalen van patiënten en hebben ook scanners ingeschakeld. Vergiftiging door vervuiling wordt niet uitgesloten, maar evenmin het opduiken van bacteriën of een virus. Alle patiënten testten ook negatief op COVID-19.

In Eluru is de noodtoestand afgekondigd. De deelstaat Andhra Pradesh in het oosten van India is overigens al zwaar getroffen door het coronavirus en de ziekenhuizen staan er zwaar onder druk. In de deelstaat zijn nu al zeker 800.000 besmettingen met het coronavirus vastgesteld, maar dat aantal ligt wellicht veel hoger. Een nieuwe ziekte zou het zorgsysteem er zwaar onder druk zetten. 

Bekijk de beelden van de ziekenhuisopnames hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen