Google maps

Onthoofde pop zet Deinze op z’n kop: "Hulpdiensten uitgerukt na oproep over mogelijk lijk in Leie "

In Deinze zijn de hulpdiensten uitgerukt na een oproep over een mogelijk lijk in het water. Bij aankomst bleek het echter om een onthoofde pop te gaan. Hoe de pop in het water terecht kwam, is nog onduidelijk. "We beschouwen het als een goede oefening", klinkt het bij de politie. 

“Deze middag rond half 12 hebben we een oproep gekregen dat er mogelijk een lichaam in de Leie lag”, vertelt Geert Van Hoecke van de politie. “Onze ploegen zijn samen met de brandweer ter plaatse gegaan. Uiteindelijk bleek het te gaan om een pop zonder hoofd. Die is dan door de brandweer verwijderd uit het water.”

Sluikstort of ongeluk?

“We weten niet hoe de pop in het water terecht is gekomen”, gaat Van Hoecke verder. “Misschien is het een vorm van sluikstort, maar het kan ook zijn dat de pop per ongeluk in het water is gesukkeld.”

“Als we opgeroepen worden, gaat het jammer genoeg meestal om een echt lichaam. We zijn dus opgelucht dat het deze keer over een pop ging. We zijn toch ter plaatse gekomen en dat maakte van de interventie een goede oefening om snel te reageren.”

kasto80

Meest gelezen