Radio 2

Oostende investeert komende jaren miljoenen in politie: "Van extra agenten tot bodycams"

Oostende gaat 7,5 miljoen euro investeren in de politie. Eerst en vooral wil de stad op 5 jaar tijd 35 extra agenten aanwerven. Oostende gaat ook investeren in slimme camera's op de zeedijk en in bodycams. Dat zijn cameraatjes die op het lichaam van een agent hangen. 

De stad Oostende wil dat de agenten tegen volgende zomer bodycams hebben. "Onze mensen staan onder extreem grote druk op dat vlak", zegt korpschef Philip Caestecker. "Tegen de tijd dat onze agenten ter plaatse zijn, staan er al minstens 5 mensen te filmen. Die filmpjes worden dan verspreid of bewerkt, waardoor mensen geen correct beeld krijgen van de interventie. Met de bodycams willen we de interventies duidelijk in beeld brengen, zodat we achteraf het correcte en volledige verhaal kunnen brengen."

35 extra agenten

"Ons korps is op dit moment te klein", gaat Caestecker voort. "De druk wordt altijd maar groter en de omgeving waarin de agenten moeten werken, wordt steeds complexer. De burgers verwachten ook steeds meer van de politie. Vandaar dat we de komende 5 jaar 35 extra mensen in dienst zullen nemen. het budget dat daarvoor wordt vrijgemaakt is 7,5 miljoen euro."

Meest gelezen