Politie legt meerdere lockdownfeestjes stil in Brugge, studenten van Europacollege lopen alweer tegen de lamp

Afgelopen weekend werden er enkele lockdownfeestjes in Antwerpen stilgelegd, maar ook in Brugge was dat het geval. Het ging onder meer om een sinterklaasfeestje van een groep studenten uit het Europacollege.

De politie in Brugge moest afgelopen weekend maar liefst 4 lockdownfeestjes stilleggen. Het ging onder meer om een sinterklaasfeestje waarop 16 studenten van het Europacollege aanwezig waren, zonder mondmasker en te dicht bij elkaar. Op zaterdag is er ook een feestje stilgelegd in het centrum van Brugge, waarop 4 mensen samen waren en in Zeebrugge was een privéfeestje aan de gang met 8 mensen. Voor een aantal mensen die een pv kregen, was het niet de eerste keer dat ze tegen de lamp liepen. 

Europacollege opnieuw in opspraak

Dat er opnieuw studenten betrapt zijn van het Europacollege doet de reputatie van het instituut geen goed. Het Europacollega is een prestigieuze school waar studenten van verschillende Europese landen samen zitten om zich voor te bereiden op hoge functies binnen de Europese instellingen. Tijdens de eerste lockdown kwamen een aantal studenten van het college al in opspraak, omdat ze het einde van het academiejaar vierden zonder zich veel aan te trekken van de coronamaatregelen. Volgens de politie gedroegen ze zich erg arrogant. 

Eind september was er ook nog eens een uitbraak van corona in de school. Bijna 50 van de 350 studenten raakten besmet. "Tijdens het sinterklaasfeestje nu  beweerden de studenten dat ze het in hun eigen bubbel vierden", zegt Lien Depoorter van de politie in Brugge. "Maar toen mijn collega's aankwamen, liepen er een aantal van hen weg. Dat betekent dan toch dat verschillende mensen daar eigenlijk niet hoorden te zijn."    

Meest gelezen