Politie regio Voorkempen voortaan te vinden op Instagram: “Hopen zo de aandacht van jongeren te trekken”

De politie van de regio Voorkempen heeft sinds vandaag een profiel op Instagram, een app op je telefoon waarmee je foto’s  en filmpjes kan delen. Via Instagram deelt de politie grappige foto’s. Zo hoopt ze vooral jongeren te bereiken. Ze wil vooral de jongeren informeren die de coronamaatregelen niet kennen of ze negeren.

 

Sinds vandaag is de politie van de regio Voorkempen te volgen via Instagram. Dat is een populaire app op je smartphone waarmee je foto’s of video’s kan delen met mensen die je pagina volgen. Een hip gebaar van de Kempense agenten. “We willen via dit kanaal vooral jongeren bereiken en dan vooral zij die de coronamaatregelen niet kennen of negeren”, zegt Greet Wouters van politiezone Voorkempen.

 

Memes

“We werken samen met de jeugddienst in Schilde. Zij hebben memes gemaakt. Dat zijn humoristische boodschappen met foto’s van onze acties of van onze politieagenten. We hebben vandaag al verschillende volgers gekregen. Mensen vinden de mopjes fijn, dus blijkbaar werkt het wel.”

Meest gelezen