Foto Kurt

Roeselare is op zoek naar 1.000 vrijwilligers die eenzaamheid willen bestrijden: "1.000 keer oltegoare"

Roeselare is op zoek naar 1.000 vrijwilligers die samen de strijd tegen eenzaamheid willen aangaan. Dat staat in het plan "Vooruit met Roeselare in 2021". "Dat moet sowieso het jaar van veerkracht, zorg en zuurstof zijn", zegt het stadsbestuur. "Want de coronacrisis heeft er bij veel mensen zwaar ingehakt."

Meer dan de helft van de Roeselarenaars heeft op dit moment geen wekelijks contact met familie, vrienden of buren. "Daar moet het project "1.000 keer oltegoare" iets aan doen", zegt Michèle Hostekint (SP.A), schepen van Gezondheidsbeleid. "We hopen dat heel wat mensen zich gaan inschrijven als vrijwilliger. Zij kunnen door kleine dingen een wereld van verschil maken. Denk maar aan een telefoongesprek, een stoepbezoek of een boodschap." 

Alle geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van Roeselare Helpt.

Meest gelezen