Samen Altijd Warmer

Standbeelden Leuven krijgen (voetbal)sjaal om goede doelen in kijker te zetten

Opvallend beeld gisteren in Leuven en omgeving. Maar liefst 44 standbeelden kregen een sjaal om. Die werden onder andere geschonken door de Leuvense voetbalploeg OHL. De vereniging ‘Samen Altijd Warmer’ geeft zo de aftrap van haar nieuwe campagne. Daarmee wil ze geld inzamelen voor 80 goede doelen in Leuven en omstreken. 

Geen Warmste Week die hen dit jaar ondersteunt. En dus moeten goede doelen zelf op zoek naar geld. ‘Samen Altijd Warmer’ doet dat met een opvallende campagne. Want maar liefst 44 standbeelden in Leuven en omliggende kregen gisteren een warme sjaal aan. Daarmee geven ze het startschot van hun initiatief om geld in te zamelen voor 80 verenigingen. Medeorganisator Luc Deneffe: “Het gaat om verenigingen die omwille van de coronapandemie meer dan ooit nood hebben aan financiële ondersteuning om hun werking te kunnen verderzetten. Klassieke inzamelacties zoals spaghettifeesten kunnen momenteel niet georganiseerd worden. Daardoor komen kleine verenigingen die dicht bij de mensen staan, in gevaar.” 

80 goede doelen hebben zich intussen geregistreerd. Dat gaat van dierenwelzijn, tot hulp voor kansarme gezinnen, het milieu of wetenschappelijk onderzoek

En dus gaat ‘Samen Altijd Warmer’ op zoek naar geld. Op hun website kunnen deelnemende organisaties zichzelf voorstellen, en waarom ze extra geld nodig hebben. Met succes, want intussen hebben al meer dan 80 goede doelen zich geregistreerd. Dat gaat van dierenwelzijn, tot hulp voor kansarme gezinnen, het milieu of wetenschappelijk onderzoek. Bij elke organisatie staat ook vermeld hoe je kan helpen. Intussen staan al 100 acties gepland zoals een gesponsorde wandeling, online quizzen, of de verkoop van producten. Alle info vind je op de website van ‘Samen Altijd Warmer’

Sjaals van voetbalclub OHL

De 44 sjaals voor de standbeelden kreeg de organisatie onder andere van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, van kringwinkel SPIT en van vrienden en vrijwilligers. Deze namiddag brengen ze die naar drie buurthuizen in Leuven waar kansarme gezinnen er eentje krijgen. Hopelijk zijn ze fan van de Leuvense voetbalploeg. 

Meest gelezen