Facebook

Ultrawandelaar uit Erpe-Mere verbreekt wereldrecord: "Al 10.000 kilometer gewandeld dit jaar"

Lenny Bassleer heeft het wereldrecord ultrawandelen voor jongeren verpulverd met 1.500 kilometer. Hij wandelde in 2020 maar liefst 10.000 kilometer bij elkaar. "Het was nooit mijn bedoeling om het record te verbreken, ik wandel gewoon heel erg graag." 

Lenny Bassleer uit Erpe-Mere was al lang voor de coronacrisis een fervente wandelaar.  Het begon allemaal 7 jaar geleden toen Bassleer met enkele vrienden naar Zuid-Frankrijk trok en er een meerdaagse wandeling maakte. "Sommige dagen stapten we meer dan 30 kilometer en daar heb ik de microbe echt te pakken gekregen. Ik merkte dat mijn lichaam lange afstanden aankon en ik wilde er meer mee doen." Zo ging de bal aan het rollen. 

"Zeven paar wandelschoenen versleten"

Bassleer stapte sinds 15 januari elke week tot 250 kilometer en gaat daar nog tot 15 januari 2021 mee door. "Het was niet de bedoeling om het record te breken maar het is gewoon gebeurd." Bassleer verpulverde het vorige record van 8.500 kilometer zelfs met 1.500 kilometer. 

Ik heb zeven paar wandelschoenen kapot gewandeld dit jaar. 

Lenny Bassleer, wereldrecordhouder ultrawandelen bij jongeren

"Ik probeer elke dag te wandelen maar ik werk ook dus ik moet dat goed plannen. Op maandag, dinsdag en vrijdag kan ik maar 15 kilometer wandelen. Woensdag en donderdag heb ik meer tijd en doe ik al wat langere afstanden en in het weekend doe ik zeker 2 ultramarathons, dat zijn wandelingen van meer dan 42 kilometer." Bassleer versleet intussen al 7 paar wandelschoenen. "Om de 1.500 kilometer had ik nieuwe schoenen nodig, dan begon ik last te ondervinden aan mijn knieën."

"Steun van mama én kleine wandelclub"

Bassleer legt heel wat kilometers af maar vindt ook vaak gezelschap om samen mee op pad te gaan. "Van de 10.000 kilometer heb ik er maar 3.500 alleen afgelegd. De andere kilometers kreeg ik gezelschap van mijn moeder, zij ging altijd mee wandelen op woensdag. Op andere momenten kan ik rekenen op vrienden uit onze wandelclub "De Piloonterters." 

 

kasto80

Meest gelezen