Vilvoorde vraagt hulp van Defensie na corona-uitbraak in woonzorgcentrum De Stichel in Koningslo

Het woonzorgcentrum De Stichel in Koningslo bij Vilvoorde vraagt hulp aan Defensie na een grote uitbraak van corona. 27 bewoners zijn positief getest en ook heel wat personeelsleden zijn uitgevallen. De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte spreekt van een mega-besmetting. 

"Het coronavirus slaat weer erg toe in een van onze woonzorgcentra, deze keer in De Stichel in Koningslo. Daar is een acute nood en dus zoeken we steun richting Defensie. Ik heb de vraag gesteld of er mensen zijn die kunnen helpen", vertelt burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde (SP.A). "Maar twee weken geleden zaten we met hetzelfde probleem wat verderop in de stad, in het woonzorgcentrum Rietdijk. Vandaag springen mensen van Defensie daar nog altijd bij. Dus ik weet niet of Defensie nog voldoende mensen kan sturen."

Meer tieners besmet

De burgemeester maakt zich zorgen over de coronbesmettingen in zijn stad. "De cijfers gaan opnieuw de slechte kant uit in Vilvoorde. Niet alleen in onze woonzorgcentra, we zien ook dat meer en meer tieners besmet geraken. Ik wil daarom nog eens vragen om de coronaregels te blijven volgen."

Meest gelezen