Zalando-topman zet stap opzij voor carrière echtgenote: "Ik wil meer tijd besteden aan mijn groeiende gezin"

Een van de drie topmannen van Zalando, een van Europa’s grootste onlinemodewinkels, stapt op. Co-CEO Rubin Ritter wil na elf jaar Zalando de carrière van zijn vrouw voorrang geven. "Ik voel dat het tijd is om mijn leven een nieuwe wending te geven."

"Mijn vrouw en ik hebben afgesproken dat haar professionele ambities de komende jaren voorrang krijgen, schrijft de 38-jarige Ruben Ritter in een verklaring. "Ik wil meer tijd besteden aan mijn groeiend gezin. Na meer dan 11 geweldige jaren waarin Zalando mijn prioriteit was, voel ik dat het tijd is om mijn leven een nieuwe wending te geven." 

Over de professionele ambities van de vrouw werd geen verdere informatie gegeven. Ritter blijft nog aan tot de volgende algemene vergadering in mei 2021.

Het is onmogelijk om te overdrijven over de impact van Rubin op het succes van Zalando

Co-CEO Robert Gentz

Oprichters Robert Gentz en David Schneider blijven Zalando als co-CEO's leiden, schreef het bedrijf. Ritter zijn contract zou normaal nog lopen tot 2023. Ritter was verantwoordelijk voor strategie en communicatie, en was tot vorig jaar ook financieel directeur. Ritter zegt dat hij in de toekomst nieuwe interesses buiten Zalando wil exploreren. 

(Lees verder onder de tweet)

Als reactie op het vertrek van Ritter zei co-CEO Gentz: "Toen we begonnen met het verzenden van de eerste schoenen naar onze klanten vanuit de kelder van ons kantoor, wisten we niet waar deze reis ons naar zou leiden. Het is onmogelijk om te overdrijven over de impact van Rubin op het succes van Zalando." 

Onlinemodegigant omzet "meer dan 10 miljard euro"

Elf jaar geleden werd Zalando opgericht in Berlijn. Sinds 2010 hebben Gentz, Schneider en Ritter Zalando als co-CEO’s bestuurd en het bedrijf samen groot gemaakt. In die periode is het Duitse Zalando uitgegroeid van een start-up tot een onlinemodereus met 14.000 werknemers en een omzet die dit jaar de kaap van 10 miljard euro zou nemen.

De klanten van Zalando zijn verspreid over 17 landen. Het online platform verkoopt naast mode ook accessoires en schoonheidsproducten.

Meest gelezen