Gemeente Zaventem

Zaventem investeert 1,4 miljoen euro in nieuwe chirolokalen.

In Sterrebeek, deelgemeente van Zaventem zullen nieuwe chirolokalen gebouwd worden voor Chiro Mik Mak. Zij verblijven op dit moment in containers. De gemeente investeert 1,4 miljoen euro in de nieuwe chirolokalen. Dat is veel geld, en dus zullen ook andere jeugdorganisaties gebruik kunnen maken van het gebouw.

"Er komt een hele nieuwe site voor de chiro in het mooie groene Zeenpark in Sterrebeek", vertelt schepen van Jeugd Bart De Wandeleer. "Dat worden mobiele units van hout en staal. Die worden aan mekaar geschakeld met een luifel zodat je een overdekte speelstraat krijgt. Er komen zes lokalen, een ruimte voor de leiding en een keuken. En daar zullen 150 tot 200 jongeren kunnen spelen."

Grote investering

De gemeente Zaventem trekt 1,4 miljoen euro uit voor de nieuwe chirolokalen. "Het is een grote investering", zegt Bart De Wandeleer. "Zo een groot bedrag uittrekken voor gebouw dat maar een keer per week door de chiro gebruikt wordt, is niet verantwoord. Het is dus de bedoeling om er ook andere activiteiten te organiseren, ook de scholen zouden van het gebouw gebruik kunnen maken."

Jeugdinfrastructuur

"We vinden het belangrijk om te investeren in jeugdinfrastructuur, zeker in deze coronatijden", zegt de schepen. "En we hebben al veel geïnvesteerd. De scouts in Zaventem bijvoorbeeld hebben ook al een nieuw lokaal gekregen. De werken voor het nieuwe gebouw in Sterrebeek starten in het voorjaar van 2021, en zouden tegen het einde van dat jaar klaar moeten zijn."

Meest gelezen