Kommil Foo maakt nieuwjaarslied voor Gent: "2020 was geen topjaar, 2021 kan alleen maar beter"

Het cabaret-duo Kommil Foo, dat zijn de broers Raf en Mich Walschaerts, zijn gevraagd door de stad Gent om een origineel nieuwjaarslied te schrijven. En ze vragen de hulp van Gentenaars. Niet om te zingen, maar om een nieuwsjaarswens door te geven die gebruikt kan worden in het lied. Begin januari moet het nieuwjaarsnummer af zijn.

"Afgelopen jaar was niet echt een topjaar. De stad Gent wil haar bewoners een hart onder de riem steken met een persoonlijk gemaakt nieuwjaarslied en heeft ons de vraag gesteld dit te maken", zegt Mich Walschaerts van het cabaret-duo Kommil Foo aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. Mich en zijn broer Raf wonen ondertussen al meer dan 30 jaar in de stad en voelen zich echte Gentenaars. De muzikale broers vinden het een eer dit te mogen doen en hebben filmpjes op Facebook en op Youtube gezet om Gentenaars aan te sporen hun nieuwjaarswensen aan hen door te geven.

Het wordt een uitdaging om een nummer te schrijven dat echt Kommil Foo is, maar ook echt van de Gentenaars
Mich Walschaerts van Kommil Foo

250.000 Gentenaars

Een nieuwjaarslied schrijven "samen" met 250.000 Gentenaars wordt een uitdaging. En al zeker omdat het ook een soort kerstnummer moet worden. Nummers schrijven in kerstsfeer is iets dat de broers normaliter niet doen. Maar het is een uitdaging die Mich en Raf niet uit de weg gaan: "We gaan ervoor om een lied te maken dat echt van ons, Kommil Foo is, maar ook van de Gentenaars."

De inwoners van de stad kunnen nog tot en met 10 december hun wensen doorbellen of schrijven. Als je belt naar het nummer 09/268.20.21 krijg je een grappig antwoordapparaat aan de lijn. Maar mailen kan ook op nieuwjaarswens@stad.gent. Op 11 december krijgt Kommil Foo de teksten binnen en zullen ze die verwerken in een hoopvol lied dat begin januari de wijde wereld wordt ingestuurd. Het initiatief past in een bredere campagne van de stad Gent die rond de eindejaarsperiode gelanceerd wordt.

Mensen die een nieuwjaarswens willen doorsturen kunnen alle informatie vinden via de website van de stad

kasto80

Meest gelezen