Radio 2

Na ruim twee maanden is het gelukt: de zwarte ram van Wemmel is eindelijk gevangen

Een zwarte ram die ruim twee maanden ronddoolde in Wemmel, is eindelijk gevangen. Het uitgeputte dier gaf zich uiteindelijk gewonnen en bekomt nu in een dierenasiel in Lennik. De eigenaar opsporen wordt heel moeilijk.

De zwarte ram, die sinds eind september in akkers en tuinen rond de begraafplaats van Wemmel ronddoolde, is gevangen. Twee maanden lang maakten buurtbewoners jacht op het dier, maar de ram kon de dans telkens opnieuw letterlijk ontspringen. Gisteren, op Sinterklaasdag, gaf het dier zich uitgeput over. 

Uitgeput

“De politie probeerde hem al enkele keren te pakken, maar hij is ongelofelijk snel en springt ver en hoog weg”, getuigt een buurtbewoner. Maar gisteren was het dier er plots minder goed aan toe. "Hij kwam uitgeput in een voortuin liggen. Rond zijn horens zat plastic verstrikt. De politie kon hem zonder veel moeite vangen", zegt de buurtbewoner. 

Naar asiel

Fred Scraeyen van de politiezone AMOW bevestigt: "We hebben de ram inderdaad kunnen vangen. Daarna is het dier naar de Ark van Pollare gebracht, het dierenasiel in Lennik." 

Daar wordt het dier nu verzorgd. "De ram is al aan de beterhand", vertelt een medewerkster van de Ark. "Maar het wordt erg moeilijk om de eigenaar van het beestje terug te vinden, want de ram draagt geen oormerk." 

Meest gelezen