Aarschot schrapt ook volgend jaar terrastaks: "Horecazaak spaart tot enkele honderden euro uit"

Om de horeca te helpen heeft het stadsbestuur van Aarschot nu al beslist om de terrastaks van volgend jaar te schrappen. Wie over een terras beschikt zal dat ook weer mogen uitbreiden en ook de horecabon wordt verlengd tot in de zomer van 2021.

De horecazaken in Aarschot zullen ook volgend jaar geen terrasbelasting moeten betalen. Cafés en restaurants mogen in 2021 ook opnieuw uitgebreide zomerterrassen plaatsen. De maatregelen zijn een symbolische steun van het stadsbestuur, in ruil voor de gedwongen sluiting door corona. Ze leveren de horecazaken met een terras een besparing op, die tot enkele honderden euro kan oplopen. 

Schepen van economie Bert Van der Auwera: "Het is onduidelijk waneer en hoe de horeca opnieuw zal open gaan. Het is eigenlijk wel heel belangrijk om de horeca wat ademruimte te geven. Daarom beslissen we dat nu al. Daar waar het mogelijk is mogen de cafés en restaurants hun terras ook weer uitbreiden, we weten immers ook niet wat de zomer zal brengen."

Het schrappen van de terrastaks voor komende zomer is wat symbolische hoop geven voor de Horeca in Aarschot.

Bert Van der Auwera, schepen van economie Aarschot

Bon 10 euro

Ook dit jaar was de terrasbelasting al geschrapt en mochten de cafés grote terrassen zetten. Aarschot verlengt ook de geldigheidsduur van de bon van 10 euro, die de inwoners lokaal kunnen besteden. De bon blijft nu geldig tot juni van volgend jaar. 

Meest gelezen