Al voor meer dan 2 miljoen euro opgelicht via internet in politiezone LRH: “Doe zo snel mogelijk aangifte”

In de politiezone van Limburg Regio Hoofdstad (LRH) hebben criminelen dit jaar al voor meer dan 2 miljoen euro mensen opgelicht via het internet. Het is erg belangrijk om zo snel mogelijk aangifte hiervan te doen om het geld eventueel nog te kunnen recupereren.

Vorige week is een man uit Hasselt via internet het slachtoffer geworden van oplichters. Jessica Vandebeek van politie LRH : “Hij had een sms ontvangen van de FOD Financiën met de mededeling dat hij nog een openstaande schuld had, die hij dringend moest betalen. Het ging om een klein bedrag, maar toen hij op de link klikte was hij plots 1.811 euro kwijt.” Mensen krijgen wel vaker boodschappen via mail, sms en whatsapp waar hen gevraagd wordt op een link te klikken en hun bankgegevens in te voeren. De kans is groot dat de rekening dan wordt geplunderd. 

Als mensen snel aangifte doen, kunnen we het geld eventueel nog tegenhouden.

Jessica Vandebeek, politie LRH

Slachtoffers kunnen best zo snel mogelijk aangifte doen als ze hiermee te maken krijgen. “Als mensen snel aangifte komen doen, kunnen we het geld nog via de bank eventueel tegenhouden”, vertelt Jessica Vandebeek van politie. “De man uit Hasselt heeft dit gedaan waardoor we de transactie hebben kunnen tegenhouden bij de bank. Hierdoor was het geld nog niet naar het buitenland verdwenen.”

Meest gelezen