300 personeelsleden van Limburgse politiezone LRH worden getest op corona

Bij de politiezone Limburg Regio Hoofdstad gaan ze alle personeelsleden testen op het coronavirus. Het gaat om ongeveer 300 personeelsleden. Vorige week bleek dat een lid van de interventiedienst besmet was, intussen zijn al 8 personeelsleden besmet. 

Vorige week testte een lid van de interventiedienst positief op corona. 34 collega's werden daarna ook getest. 6 daarvan bleken besmet te zijn en 1 test moet worden overgedaan. Maar intussen is ook een medewerker op de administratie besmet geraakt. Een tiental mensen zit ook preventief in quarantaine. 

De besmettingen hebben wel degelijk op onze werkvloer plaatsgevonden.

Dorien Baens, woordvoerder LRH

De politiezone heeft nu beslist dat alle personeelsleden getest moeten worden. Dorien Baens van LRH: "De besmettingen hebben wel degelijk op onze werkvloer plaatsgevonden. Dat doet ons vermoeden dat het binnen ons politiecommissariaat aan het circuleren is." Het testen van het volledige personeelsbestand is een hele operatie. De politiezone bedekt een groot gebied met Diepenbeek, Halen, Hasselt, Herk-de-Stad, Lummen en Zonhoven. "We zijn toch met een 300-tal personeelsleden die de komende drie dagen in het commissariaat getest zullen worden." Een arts en verschillende verpleegkundigen zullen de tests afnemen. "We hopen dat de resultaten meevallen", zegt Baens.

Geen invloed op werking

De politiemensen komen natuurlijk ook veel onder de mensen. "Onze collega's nemen daarbij de nodige voorzorgen: ze dragen een mondmasker en houden afstand.  Maar in het commissariaat en in de combi's is dat moeilijker." De meeste mensen werden al in quarantaine geplaatst voor ze positief hebben getest.

Op dit moment heeft het geen invloed op de werking van de politie, alle taken kunnen nog altijd uitgevoerd worden, volgens Baens. 

Meest gelezen