Antwerpse City Pirates blij dat amateurclubs in februari weer mogen voetballen: “We zien opnieuw een glimlach op de gezichten van onze jongeren”

De Antwerpse City Pirates, een amateurvoetbalclub met meer dan 1.200 jeugdspelers uit kansarme wijken, is blij dat er binnenkort weer gevoetbald mag worden. De crisiscel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist dat amateurclubs vanaf het eerste weekend van februari opnieuw wedstrijden mogen spelen. Eerst mogen de jongeren starten en een week later wordt ook de seniorencompetitie opnieuw opgestart.

De coronacrisis heeft afgelopen jaar ons sociale leven stil gelegd en ook de amateurvoetbalclubs mochten een tijd lang niet meer voetballen. Daar komt begin volgend jaar verandering in. Vanaf 6 februari zullen jeugdclubs opnieuw wedstrijden mogen spelen. Een week later, op 14 februari, start ook de seniorencompetitie weer op. Vanaf half januari zal er ook weer getraind mogen worden.

We zijn blij dat de jongeren weer in actie kunnen schieten, elkaar kunnen ontmoeten en vriendschappen kunnen smeden. Het competitieve doet er niet toe

Michel Pradolini, voorzitter City Pirates

Goed nieuws dus voor heel wat amateurvoetbalploegen, ook voor City Pirates. Dat is een amateurploeg, maar ook een sociaal project waar meer dan 1.200 jeugdspelers uit kansarme wijken bij betrokken zijn. “Dit is heel fijn nieuws”, zegt voorzitter Michel Pradolini. “We zijn blij dat de jongeren weer in actie kunnen schieten, elkaar kunnen ontmoeten en vriendschappen kunnen smeden. Het competitieve doet er niet toe.”

De leden van City Pirates weten wel nog niet onder welke condities ze mogen opstarten. “Dat is niet belangrijk. We gaan weer kunnen samenkomen en een sport beoefenen. We zien eindelijk terug een glimlach op de gezichten van onze jongeren.”

Meest gelezen