Archieffoto

Boomstammen moeten quads en 4x4-voertuigen uit natuurgebied Brechtse Heide weren

In Schilde gaan ze actie ondernemen om quads en andere 4x4-voertuigen uit de Brechtse Heide te houden. Eén van de beheerders van het natuurgebied had de voertuigen verschillende keren daar zien crossen. Er zullen nu natuurlijke materialen, zoals zware boomstammen, gebruikt worden om de voertuigen weg te houden.

“De Brechtse Heide is een natuurgebied en daar staat aangegeven dat daar geen gemotoriseerd verkeer mag komen”, vertelt Olivier Verhulst, schepen voor Leefmilieu in Schilde (Open VLD). “Recent werden er enkele quads en 4x4-voertuigen gesignaleerd die daar toch komen crossen. Dat mag niet. Het natuurgebied is bedoeld voor onze inwoners om daar in alle rust te kunnen wandelen en te genieten van de natuur.”

Boomstammen

Het gemeentebestuur van Schilde besliste nu om maatregelen te nemen om de voertuigen te weren. “We gaan proberen op een zo natuurlijk mogelijke wijze de ingangen voor de voortuigen te blokkeren. In eerste instantie doen we dat met natuurlijke ingrepen. Zo zullen we verschillende boomstammen leggen om de voertuigen te verhinderen.”

De maatregelen worden dit weekend genomen. Het natuurgebied strekt zich naast Schilde ook uit over andere gemeenten zoals Brecht, Malle en Zoersel. Het gemeentebestuur zal nu ook met deze gemeenten contact opnemen om te kijken of zij ook last ondervinden en hen aanmoedigen maatregelen te treffen indien die nodig zijn.

Meest gelezen