Man uit Heule schrijft brief naar premier: "Kan je voor kerst uitzondering maken voor mensen in moeilijke situaties?"

Een cafébaas uit Heule heeft een aangrijpende oproep gedaan aan de regering om een uitzondering te vragen voor kerstavond voor mensen die in een heel moeilijke situatie zitten. Zijn echtgenote kreeg enkele weken geleden een herseninfarct. Hij vraagt of er niet kan worden toegestaan dat mensen zoals hij 2 gasten mogen ontvangen wanneer die toch samenwonen.

Claude heeft samen met zijn echtgenote een horecazaak in Heule, bij Kortrijk. Haar zoon uit een vorige relatie woont bij hen in. Het gezin werd half november uit elkaar gerukt. Claude zijn vrouw kreeg een zwaar herseninfarct met blijvende schade. “Dat heeft een serieuze impact op ons gezin”, vertelt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. “Emotioneel zit ik in een diep dal. Door de sluiting van mijn café heb ik ook geen enkel perspectief.”

Eenzame kerstavond

In de brief aan premier Alexander De Croo geeft hij aan dat hij de maatregelen steunt en opvolgt. Maar voor Claude en zijn stiefzoon wordt het een zeer emotioneel beladen kerstperiode. Volgens de maatregelen mogen zij één persoon ontvangen, hun knuffelcontact. “Ik had er graag een van mijn dochters bij gehad op kerstavond. Maar zij mag haar partner dan niet meenemen. Mijn stiefzoon en ik vormen een gezin en zijn geen alleenstaanden. Wij mogen dus geen 2 personen ontvangen. Ik zie echt het nut van die maatregel niet in, want als zij alleen zou komen, kruipt ze ’s avonds toch bij hem in bed.”

"Ik ben niet de enige"

Hij deelt zijn verhaal omdat hij beseft dat hij niet de enige is die worstelt met de opgelegde isolatie tijdens deze lockdown. “Ik zou ze stiekem toch beiden kunnen ontvangen thuis, wie gaat dat nu verder vertellen ... Maar ik vind dat het mijn verdomde plicht is om mijn verhaal naar buiten te brengen. Ik doe dit niet voor mezelf. Ik wou dat ik de enige was die nu in zo’n moeilijke situatie zit, maar dat is natuurlijk niet zo. Een echte reactie verwacht ik niet van de regering. Ik hoop wel dat het iets losmaakt”, besluit hij.

De volledige brief van Claude lees je hieronder.

Facebook

Meest gelezen