Drukke tijden voor plantencentra: "Meer kerstbomen verkocht dan andere jaren"

Plantencentra hebben hun handen vol met de verkoop van kerstbomen en kerstartikelen. Bij Tuincentrum Robberechts in Meise verkopen ze de ene na de andere kerstboom: "Mensen willen het dit jaar thuis extra gezellig maken."

Nu Sinterklaas weer naar Spanje is, is het traditioneel tijd om de kerstboom te zetten. Maar dit jaar zijn er veel mensen die met die traditie gebroken hebben en hun kerstboom al een hele tijd hebben staan. "Begin november hebben wij al de eerste, weliswaar neppe, kerstbomen verkocht", vertelt Lien Robberechts van Bloemen en Planten Robberechts in Meise aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Erna is die verkoop alleen maar gestegen. Op een gegeven moment dachten we zelfs dat we een tekort aan kerstbomen zouden hebben." 

Dat het druk is, beaamt ook haar moeder Kristine Selleslagh. "Door corona dachten we dat het minder druk zou zijn, maar het is net het tegenovergestelde. We verkopen meer kerstbomen dan andere jaren. Veel meer mensen willen een boom. Mensen die andere jaren niet thuis zijn met kerst, maar nu wel, kopen nu ook een kerstboom", legt Selleslagh uit. "Dat heeft ook te maken met gezelligheid. In dit moeilijke jaar willen we het thuis extra gezellig maken."

Echte of neppe?

Wie een kerstboom koopt, kan kiezen tussen een kunstkerstboom en een echte kerstboom. Hoewel Selleslagh zelf vasthoudt aan een echte boom, ziet ze wel de voordelen in van een kunstkerstboom. "Kunstbomen zijn gemakkelijker, je hebt er geen gesleur aan en ze zijn altijd mooi symmetrisch. Hoe duurder de kunstkerstboom, hoe meer hij lijkt op een echte boom. Maar beide soorten bomen verkopen heel goed", besluit Selleslagh.

Meest gelezen