Radio 2

Fietsersbond Dendermonde wil parking Oude Vest weg, stad wacht nog even: "Er komt ondergrondse parking in 2024" 

De Fietsersbond van Dendermonde vraagt om de parking op de Oude Vest af te schaffen, omdat de schuine parkeerplaatsen te gevaarlijk zijn. Het stadsbestuur heeft plannen om een ondergrondse parking aan te leggen, maar die zal pas tegen 2024 klaar zijn. "De parking nu afschaffen betekent de doodsteek voor de handelaars", zegt schepen Marius Meremans (N-VA).

Op de parking de Oude Vest in Dendermonde moeten auto's schuin parkeren en achteruit de parkeerplaats verlaten. Veel te gevaarlijk, vindt de fietsersbond. Dus vragen zij aan het stadsbestuur om de huidige parking af te schaffen. "Maar zo snel gaat dat niet", reageert schepen Marius Meremans (N-VA). “Al sinds de aanvang van de nieuwe legislatuur is de Oude Vest een prioriteit. Ik weet dat het een gevaarlijke plek is, dus we zijn volop bezig met plannen om de parking opnieuw aan te leggen."

Nieuwe ondergrondse parking moet meer ruimte en veiligheid creëren voor voetgangers en fietsers

Marius Meremans, schepen van mobiliteit

De stad gaat investeren in een ondergrondse parkeerruimte, waar plaats zal zijn voor 130 auto’s. Alleen zal die nieuwe parkeerruimte pas over enkele jaren klaar zijn. De auto's al vroeger verbannen, vindt Meremans geen verstandig idee. "Zonder alternatief 90 parkeerplaatsen schrappen in een winkelstraat, die al zo zwaar getroffen is door de coronagolf, betekent de doodsteek voor de handelaars. Dat gaan we dus niet doen." De nieuwe ondergrondse parking zal ongeveer 6 miljoen euro kosten en moet tegen 2024 klaar zijn.

kasto80

Meest gelezen