In Gingelom staat een kerstboom met warme wensen: “Hiermee willen we iedereen bedanken”

In Gingelom staat op de Naamsesteenweg een grote kerstboom die vol hangt met vlammetjes met wensen erop. Voor de Warmste Week kan iedereen er een boodschap achterlaten.

Als je Gingelom binnenrijdt, kan je er niet naast kijken. Op de Naamsesteenweg staat een metershoge kerstboom met de typische vlammetjes van de Warmste Week. Op de achterkant van elke vlam staat een wens geschreven. “Een warme wens voor iedere medemens”, zo omschrijft Nadine Cox van Gezellig Gingelom de actie. “We willen de mensen tijdens deze rare kerstperiode ook eens uit hun kot halen. Nadat ze de vlammetjes in onze kist steken, zullen we die plastificeren en in de boom hangen.” 

Brievenbus vol vlammetjes

Momenteel hangt er al een tiental vlammetjes in de boom. In de brievenbus die de leden van Gezellig Gingelom dagelijks leegmaken, liggen de volgende wensen al te wachten. “Enkele leden hebben zelf ook een vlammetje gemaakt, om telkens een groep in de maatschappij te bedanken voor hun inspanning”, zegt Nadine. “Onze voorzitter deed dat bijvoorbeeld voor alle zelfstandigen en alle winkeliers. Een ander lid voor het zorgpersoneel. We willen ook alle mensen herdenken die recent zijn overleden aan het coronavirus in Gingelom.”

Meest gelezen