Marcel Krijgsman, All Rights Reserved

ING sluit volgend jaar 62 kantoren, zonder jobverlies

De bank ING wil volgend jaar 62 van haar 552 kantoren sluiten. Er zouden geen banen verloren gaan. Dat heeft ING bekendgemaakt.

De beslissing komt er omdat steeds meer klanten hun bankzaken digitaal regelen. Die trend is door de coronapandemie nog versneld, zegt ING. Momenteel telt het mobiele platform van ING wekelijks acht miljoen bezoeken van Belgische klanten. Bijna een kwart (23%) meer in de eerste negen maanden van 2020 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De kantoren die gesloten worden, zijn kantoren waar al voor de corona-uitbraak "een beperkt aantal klanteninteracties" plaatsvonden. "De betrokken medewerkers zullen een job aangeboden krijgen binnen ING, er wordt geen banenverlies verwacht naar aanleiding van deze aankondiging", stelt de bank in een persbericht.

Vier jaar geleden hadden ING en Record Bank samen nog meer dan 1.200 kantoren. Daar blijven er nu 490 van over. 

De Belgische banken bouwen hun kantorennet al jaren af. In het jaar 2000 waren er in ons land nog 12.751 bankkantoren, eind vorig jaar 4.692.

Meest gelezen