Jean Bosco Safari brengt samen met band eerbetoon aan John Lennon die 40 jaar geleden vermoord werd

Vanavond treedt de band “Imagine No Lennon” van onder meer Jean Bosco Safari en Ben Crabbé op als eerbetoon aan John Lennon. Hij werd 40 jaar geleden doodgeschoten in New York. “Eigenlijk gingen we dit concert in New York spelen, maar door corona blijven we iets dichter bij huis”, aldus Jean Bosco Safari.

Vanavond mag Jean Bosco Safari ondanks het coronavirus nog eens op het podium staan. Hij geeft in het cultureel centrum van Merksem een optreden als eerbetoon aan John Lennon, het ex-lid van The Beatles dat op 8 december 1980 vermoord werd.

Safari speelt al verschillende jaren in de band “Imagine No Lennon”, die liedjes van de overleden muzikant covert. “Vorig jaar, toen de wereld nog coronavrij was, hadden we een plan bedacht om met de band dit eerbetoon in New York te brengen. Toen kwam corona en bedachten we een plan B”, aldus Safari. “We zullen het concert vanavond live spelen in het cultureel centrum van Merksem. Iedereen kan dat via een livestream op de facebookpagina van het cultureel centrum gratis volgen.”

"We hebben niet kunnen repeteren"

Door corona is het al een paar maanden geleden dat de band nog eens samen op een podium stond. “We hebben niet samen kunnen repeteren. Iedereen moest thuis zelf zijn geheugen opfrissen. Voor het optreden hebben we nog even een soundcheck en dan kunnen we gelukkig nog een aantal dingen doornemen.”

Meest gelezen