Krijgt Peter Maes STVV weer op de rails?

Het is nu officieel, Peter Maes is de nieuwe trainer van eersteklasser STVV. Hij is dinsdagmorgen op Stayen voorgesteld. Maes volgt de Australiër Kevin Muscat op.

Peter Maes heeft een contract voor 2,5 jaar ondertekend. Hij zat sinds vorige zomer zonder werk nadat zijn contract bij Lommel in 1B niet werd verlengd. Eerder was Maes - zelf een ex-doelman - aan de slag als trainer bij Verbroedering Geel, KV Mechelen, Lokeren, Racing Genk en opnieuw Lokeren. Daar werd hij in oktober 2018 ontslagen nadat hij in verdenking was gesteld in de zaak rond  van het voetbalschandaal Propere Handen.

Peter Maes volgt bij Sint-Truiden de Australiër Kevin Muscat op die vorige week is ontslagen na een hele reeks mindere prestaties van zijn team. Beloftencoach Stef Van Winckel nam even over, ook al omdat de onderhandelingen met de Duitser Bernd Hollerbach op het laatste moment afsprongen. 

Bij STVV wacht Peter Maes de moeilijke taak om de ploeg weer op de rails te krijgen. De Kanaries staan momenteel 17de en voorlaatste met 11 punten uit 15 matchen. Volgende zaterdag krijgt STVV Charleroi op bezoek.

Meest gelezen