Belga Image

Gent gebruikt opnieuw lokfietsen om fietsdieven te pakken: "Op 9 dagen tijd 4 dieven gepakt"

De Gentse politie zet sinds begin november opnieuw lokfietsen in om fietsdieven te vatten. De politie gebruikte ze eerder al maar stopte daar even mee omdat er een probleem was om de fietsen te lokaliseren. Dat is nu opgelost en op amper 9 dagen tijd zijn er alweer 4 dieven geklist. 

Gent is een fietsstad en heel vaak worden er ook fietsen gestolen. Om dat probleem tegen te gaan zet de Gentse politie lokfietsen in. Het zijn fietsen die lijken op een gewone fiets, maar een track-and-trace-systeem hebben. Zo kan de politie volgen waar de fiets is als die gestolen wordt. 

4 fietsdieven op 9 dagen

De lokfiets werd vroeger al ingezet, maar door technische problemen met het opsporingssysteem lag het gebruik even stil. De fietsen konden niet snel gemaakt worden want de hersteldienst was dicht tijdens de lockdown. "Sinds begin november werkt alles opnieuw, met succes want op 9 dagen tijd is de fiets 5 keer gestolen en hebben we 4 van de dieven kunnen vatten", zegt Matto Langeraert van de Gentse politie.

Geef een fietsdiefstal altijd aan, zo kunnen we zien waar het vaak gebeurt!

Woorvoerder Matto Langeraert van de Gentse politie

Fietsdiefstalgevoelige plaatsen

Naast het gebruik van de lokfiets hamert de politie erop om altijd aangifte te doen als jouw fiets gestolen is. "Mensen moeten dit blijven doen, het is de enige manier voor ons om te weten te komen waar er vaak fietsen gestolen worden." Hoeveel lokfietsen er in Gent staan, en waar die gezet worden, wil de politie om logische redenen niet kwijt. 

kasto80

Meest gelezen