Man uit Herentals gaat vier jaar naar de gevangenis voor dodelijk partnergeweld

Een man uit Herentals krijgt een gevangenisstraf van vier jaar voor partnergeweld met de dood tot gevolg. De vrouw was enkele uren nadat de man haar geslagen had, thuis overleden. Volgens de man was er geen verband tussen de slagen en het overlijden van de vrouw, maar de rechtbank volgde die redenering niet.

 

Het incident gebeurde op 11 augustus 2018. Een 43-jarige man uit Herentals sloeg zijn echtgenote. Een paar uur na de klappen, overleed de vrouw.

De man beweerde dat er geen verband was tussen de klappen en het overlijden van de vrouw, maar die redenering volgde de rechtbank niet. Hij kreeg vier jaar cel voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg

Zoon

Ook de zoon van het koppel krijgt een gevangenisstraf van zes maanden voor schuldig verzuim. Hij heeft te lang gewacht om de hulpdiensten te verwittigen, oordeelde de rechter.

Meest gelezen