© VRT - Jokko

Martine Tanghe wordt geen ereburger van Kortrijk

Martine Tanghe wordt geen ereburger van Kortrijk. Het vroegere nieuwsanker van het VRT Journaal is vereerd met de vraag, maar ze wordt liever geen ereburger.

SP.A-gemeenteraadslid Nawal Maghroud nam een week geleden het initiatief toen ze Martine Tanghe voor de laatste keer het Journaal had zien presenteren. Met het ereburgerschap wilde Maghroud hulde brengen aan Tanghe die tijdens haar jeugd een tijd in Kortrijk woonde.

Op de gemeenteraad van gisterenavond liet Nawal Maghroud weten dat Martine Tanghe vriendelijk bedankt voor het ereburgerschap van Kortrijk. Ze is vereerd met de vraag maar ze wordt liever geen ereburger. 12 jaar geleden ging ook schrijver Hugo Claus niet in op het voorstel om ereburger van Kortrijk te worden.

Meest gelezen