Radio 2

Nieuwe burgemeester Sint-Pieters-Leeuw legt eed af: "Iedereen mag me bellen"

Jan Desmeth (N-VA) heeft de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw. Hij neemt de sjerp over van partijgenoot Luc Deconinck. Die was sinds 2013 burgemeester maar gaat nu met pensioen. De nieuwe burgemeester belooft alvast heel beschikbaar te zijn: "Iedereen mag me bellen, aanspreken of mailen."

Vanaf 1 januari 2021 gaat kersvers burgemeester Jan Desmeth aan de slag in Sint-Pieters-Leeuw. Al is zijn werkplek niet echt nieuw, momenteel is hij er eerste schepen met de bevoegdheden welzijn, mobiliteit en cultuur. Als burgemeester wil hij zich ook inzetten voor het groen in de gemeente. "Ongerepte natuur die bouwgrond is, zal niet zomaar aangesneden worden. Die boodschap gaan we meegeven aan projectontwikkelaars. We hebben ook net beslist om 6,4 hectare woonzone om te zetten naar landbouwgebied. Daar willen we op verder gaan, ook al is de druk heel hoog om nieuwe woningen te bouwen." 

Zoveel mogelijk tussen de mensen staan, dat moet mijn handelsmerk worden

Desmeth voelt zich naar eigen zeggen vereerd dat hij de gemeente mag dienen waar hij zelf geboren en getogen is. "Ik ben opgegroeid in Leeuw, en vind het een hele eer om met dit mooie ambt de lokale gemeenschap te mogen dienen." En dat wil de nieuwe burgemeester op een toegankelijke manier doen: "Iedereen mag mij gerust bellen, aanspreken of mailen. Ik geef dan zo veel mogelijk zelf antwoord, dat vind ik belangrijk. Om zo veel mogelijk tussen de mensen te staan. Dat moet mijn handelsmerk worden."

Meest gelezen